Det här är där Piña Colada var född

Som om du någonsin verkligen behöver en ursäkt för att beställa en piña colada, är det idag National Piña Colada Day, så fortsätt och beställa den krämiga, söta, cocktail-möter-dessert libationen som bäst serveras på en solig, tropisk strand någonstans exotisk.

Piña colada kommer från San Juan, Puerto Rico där den skapades av bartenderen Ramón ”Monchito” Marrero vid Caribe Hilton 1954. Han blandade upp en fruktig blandning av rom, kokoskräm och ananasjuice och bom. Allas favorit sommaraffär skapades.

Under de närmaste 35 åren skulle han personligen servera sin cocktail medan han bartended på hotellet. Kom 1978, piña colada förklarades den officiella drinken i Puerto Rico. För att göra saker ännu mer officiella, presenterades Caribe Hilton med en proklamation undertecknad av Puerto Ricos guvernör Sila María Calderón 2004 för att hedra 50-årsjubileet av drycken.

”Piña Colada är en viktig del av Caribe Hiltons ikoniska historia. Vi är stolta över att vara känd som den plats receptet uppstod först och vill att våra gäster känner att de är en del av berättelsen, säger Pablo Torres, General Manager. ”För att hålla dem engagerade fortsätter vi att rulla ut nya erbjudanden i samband med drycken. Sedan öppnandet har vi skapat två nya recept som presenterar vändningar på den klassiska cocktailen, Piña Colada franska toast och en piña colada drink på vår Starbucks på plats. När gästerna försöker vår Piña Colada, vet de att de är i Puerto Rico. ”

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>