Vora systrarna på varför framtiden för mode är grymhetfri

När fler individer omfamnar medveten konsumentism och en renare, grönsam livsstil, stiger mode upp bredvid maten som en industri som är mogen för reformer. Meg och Komie Vora är cofounders och designers bakom Delikate Rayne (DR), en ganska tillverkad, miljövänlig grymhetfri kvinna etikett som producerar i begränsade mängder för att garantera nollavfall. Dessa systrar är fast beslutna att störa sina 621 miljarder dollar genom att omdefiniera lyx som hållbart, etiskt och djurfritt. De har presenterats i stort sett i pressen, och år 2015 vann deras företag ”Outstanding Vegan Creative” i Årets Vegan. Dessutom har Voras varit aktivt involverade i insamling av PETA, The Animal Hope and Wellness Foundation och andra djurrelaterade orsaker.

Född i USA till föräldrar som immigrerades från Öst Indien, uppfostrades Vora-systrarna vegetarian av en Jain-fader och hinduisk mor som fördjupade dem djupt respekt för djur och en känsla av syfte som fanns genom medkännande och etiskt liv. Nu försöker de att ta med dessa värden till den traditionella lyxiga modeindustrin genom att ta djur ur ekvationen och behandla sin personal väl. ”Vi stör moderbranschen genom att vara en röst för de röstlösa och genom att omdefiniera lyx genom våra konstruktioner och förespråkande”, säger Meg Vora. ”Vi är stolta över att lära andra om rollen som grymhet spelar i mode, inte bara från djurets synvinkel utan också när det gäller effekterna på människor och vår planet.”

Vora systrarna säger att deras mål med DR har varit att producera snygga, coola kläder som också har betydelse. ”Vi står för bemyndigande, mod, förtal, bristande normer och hinder, oskuld och djurvänlig”, säger Komie Vora. ”Ditt val av garderob kan faktiskt göra skillnad i världen.”

Deras uppväxt har spelat en stor roll i sin karriär och livsform, och Vora-systrarna betonar. Jainism lär ut att människor inte ska göra någon skada på något levande väsen. Hinduismen har också djupa rötter i medkänsla och icke-våld. Följare av båda religionerna är vegetarianer. Utöver de kärnvärden som ärvade från sina föräldrar, var Meg Vora alltid lockad till entreprenörskap och hur det låter dig förnya och ta kontroll över ditt öde. Så, började ett företag, tillsammans med tanken på att göra ”något bra” vädjade till henne.

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>